- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En fantastiskt god lasagne som passar utmärkt att göra mycket av och frysa in.
Instruktioner
- Skär sidfläsket och champinjonerna fint.
Finhacka vitlöken.
Bryn köttet i en panna med smör.
Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i tomatpurén)
Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna järngryta) och häll i den passerade tomaten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt alltsammans puttra 30 - 40 minuter.
- Bechamel:
Värm gräddmjölken vid sidan om.
Smält smöret och vispa sedan ut mjölet i smöret.
Häll i ca hälften av gräddmjölken och rör så det blir slätt och fint.
Häll i resten och vispa igen.
Låt sjuda i 5 - 10 minuter och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
- Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten.
Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs.
Fortsätt till plattorna är slut och avsluta med ett lager köttfärs, bechamel samt ost.
Sätt in i ugnen och grädda i 20 - 30 minuter i 200 grader.
- Servera gärna med en krispig vitkålsallad och vinägrett.
Publicerat den
17 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar