Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morbergs lasagne bolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god lasagne som passar utmärkt att göra mycket av och frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i en panna med smör. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i tomatpurén) Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna järngryta) och häll i den passerade tomaten. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt alltsammans puttra 30 - 40 minuter.
  2. Bechamel: Värm gräddmjölken vid sidan om. Smält smöret och vispa sedan ut mjölet i smöret. Häll i ca hälften av gräddmjölken och rör så det blir slätt och fint. Häll i resten och vispa igen. Låt sjuda i 5 - 10 minuter och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  3. Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs. Fortsätt till plattorna är slut och avsluta med ett lager köttfärs, bechamel samt ost. Sätt in i ugnen och grädda i 20 - 30 minuter i 200 grader.
  4. Servera gärna med en krispig vitkålsallad och vinägrett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.