- Serverar: 32 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Små lättbakade läckra gifflar.
Instruktioner
- Smula ner gästen i degbunke och lös den i ½ dl av mjölken
Tillsätt resten av mjölken, smöret, saltet, sockret, ägget och rör om tills allt är blandat.
- Arbeta in det mesta av mjölet till en slät och lätt deg.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk.
Knåda in resten av mjölet.
- Dela degen i 4 lika stora delar. (3 om du vill ha större gifflar)
Kavla ut till runda kakor (ca 20 cm diameter)
Dela varje kaka i 8 "tårtbitar" helst med sporre.
- Riv mandelmassan grovt och rör ihop med smöret och ägget
(Kan blandas med karamellfärg för festligare gifflar))
Klicka ut fyllningen på varje "tårtbit" i bakkant,
Rulla ihop dem från breda delen mot spetsen och forma till gifflar.
- Lägg dem med snibben neråt (för att inte rulla upp) på smord plåt eller bakplåtspapper.
Jäs under duk i 30 min.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö på rikligt med garnering
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 min.
Låt gifflarna kallna under bakduk på galler.
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa är mina favoriter nu. Härlit goda. Lättbakade.
Instämmer. Bakade dessa gifflar igår odh de blev supergoda. Tack för det goa receptet.
Detta var ett jättebra recept, har sökt väldigt länge efter ett sådant här! Har nyss gjort dem och de smakar gudomligt gott. Testade med mandelmassefyllningen, men testade även en vanilj-, kanel-, och nutellafyllning, alla var jättegoda. I alla fall, väldigt goda och bra recept!
Kanon! Jättegoda, jättelätta att baka, jättebra! Delade degen i 3, blev 24 st lagom stora.
Så himla goda,fast jag hade smör och vaniljsocker i :) högsta betyg från mig :))
Så himla goda,fast jag hade smör och vaniljsocker i :) högsta betyg från mig :))