- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Har inte själv tillagat den än.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till marinaden med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i dubbla plastpåsar.
Lägg i spjällen och låt marinera medan du gör kållsalladen.
- Strimla kålen. Blanda med en 1/2 tsk salt.
Låt dra i ungefär 30 minuter i en skål.
Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan.
Skala och pressa vitlöken.
- Vispa samman senap,honung,pressad vitlök,olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persilja strax före servering. Häll av marinaden men spara den.
- Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd dem efter halva tiden.
Pensla då och då med marinaden. Dela spjällen och strö över flingsalt.
- Koka samman resten av marinaden till en trögflytande konsistens. Häll den över spjällen vid servering.
- Servera spjällen med kålsallad och potatis.
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar