Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars honunsspjäll med spetskålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har inte själv tillagat den än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till marinaden med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i dubbla plastpåsar. Lägg i spjällen och låt marinera medan du gör kållsalladen.
  2. Strimla kålen. Blanda med en 1/2 tsk salt. Låt dra i ungefär 30 minuter i en skål. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan. Skala och pressa vitlöken.
  3. Vispa samman senap,honung,pressad vitlök,olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persilja strax före servering. Häll av marinaden men spara den.
  4. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd dem efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Dela spjällen och strö över flingsalt.
  5. Koka samman resten av marinaden till en trögflytande konsistens. Häll den över spjällen vid servering.
  6. Servera spjällen med kålsallad och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.