Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars jordgubbslängd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här är en ljuvlig och lättbakad smördegslängd som passar perfekt för fikastunderna ute i trädgården. Baka många, den goda jordgubbssmaken är svår att motstå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvtina smördegsplattorna. Lägg degplattorna ovanpå varandra. Kavla ut dem till en längd, ca 15x40 cm, direkt på en bakpappersklädd plåt.
  2. Vik upp en ca 1 cm bred kant på båda långsidorna. Skär med en kniv jack i kanterna med ca ½ cm mellanrum. Nagga längden med en gaffel.
  3. Pensla längden lätt med kallt vatten. Grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna på galler.
  4. Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull eller i mikron. Pensla längden med ca hälften av gelén.
  5. Vispa grädden och smaka av med vaniljsocker och rom. Snoppa och halvera jordgubbarna.
  6. Bred grädden på längden. Fördela jordgubbarna ovanpå. Pensla jordgubbarna med resten av gelén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.