Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars marängkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Onödigt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till "hårt" skum (viktigt). Mal mandeln (behöver ej skållas). Blanda mandel och florsocker.
  2. Vänd ner blandningen mycket försiktigt i äggvitan. Klä en plåt med smörpapper el. helst med teflonduk. Klicka ut på plåten med ex.vis rågad tesked (flyter ut något). Grädda i 11-12 min 180 grade.r
  3. Fyllning: (Kan varieras efter smak.) Rör smör och florsocker tills de vitnar. Rör i äggulorna och vaniljsockret.
  4. Lägg ihop kallnade kakor 2 och 2 med smörkräm emellan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • spermaharen 22 november 2009

    Jättegoda kakor som jag defenitivt kommer att göra igen då de gick hem hos både stora och små! Tack

  • Miaria 17 juli 2011

    Dom här kakorna påminner mig om min mormor. Hon var jätteduktig på att baka kakor som krävde lite mer "tid". Dom här var min favorit. Gick alltid o nallade ur frysen, när man var på besök, utav dessa supergoda kakor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.