En ganska söt men underbart god chokladkaka på ett gammalt recept.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Arbeta ner mjölblandningen. Rör smeten jämn och slät. Smörj och mjöla en slät , rund form. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
Grädda kakan i 200 grader i 35-40 minuter.
- Koka mjölk, smör, vaniljsocker och strösocker i en panna i ca. 4 minuter och rör i massan hela tiden.
När kakan är färdig, ta en sked och dränk in den varma kakan med blandningen.
Pudra sen kakan med lite florsocker.
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Chokladkaka
Ville gärna baka denna kakan men det står inte hur många ägg det ska vara. Mvh Carin
Hej Nu har jag bakat din kaka och den var jättegod. Jag delade den som till tårta och hällde garneringen på bottnarna och lade ihop den igen. Smaskens! Mvh Cederlund
Jag delade kakan också och bredde ut halva röran där och halva ovanpå. Jättegott!