Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Hildurs chokladkaka

(4 kommentarer)  
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En ganska söt men underbart god chokladkaka på ett gammalt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Arbeta ner mjölblandningen. Rör smeten jämn och slät. Smörj och mjöla en slät , rund form. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan i 200 grader i 35-40 minuter.
  2. Koka mjölk, smör, vaniljsocker och strösocker i en panna i ca. 4 minuter och rör i massan hela tiden. När kakan är färdig, ta en sked och dränk in den varma kakan med blandningen. Pudra sen kakan med lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Annabutcher 15 maj 2009

    Chokladkaka

  • beca 15 maj 2009

    Ville gärna baka denna kakan men det står inte hur många ägg det ska vara. Mvh Carin

  • beca 20 maj 2009

    Hej Nu har jag bakat din kaka och den var jättegod. Jag delade den som till tårta och hällde garneringen på bottnarna och lade ihop den igen. Smaskens! Mvh Cederlund

  • mafia 16 juli 2009

    Jag delade kakan också och bredde ut halva röran där och halva ovanpå. Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.