Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Kerstins köttfärsgryta

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god, ganska enkel men ändå lite annorlunda köttfärsrätt som passar både barn och vuxna. Kan göras lite ”lyxigare” genom val av presentation/tallrik och extra tillbehör. Själv serverar jag alltid rätten i tömda och urkarvade kokosnötter – men det behöver man naturligtvis inte göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs köttfärsen i en stor tjockbottnad gryta tills den får färg.
  2. Smula i tärningen med köttbuljong och späd med ca 2-3 dl vatten. Häll i de krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar samt häll i soyan (mest för att göra färgen på grytan lite behaglig). Låt köttfärsröran koka ihop medan du förbereder och kokar riset.
  3. Häll i ärtor (och ev majs och svamp) i köttfärsgrytan när ca 10 min återstår på riskoket.
  4. Servera med ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.