Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Margits klenäter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda och inte torra. Ett mycket bra recept som går i arv i vår släkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen gör man dagen innan så den får vila under natten.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Rör sedan i det smälta smöret och övriga ingredienser. Degen är ganska så kletig men stelnar under natten. Baka in mer mjöl om det behövs när du ska kavla ut degen.
  3. Gör så här: Kavla ut en rektangel, ha ganska mycket mjöl under degen så den inte fastnar. Sporra ut 3 cm breda och ca 12 cm långa bitar. gör en skåra i mitten och trä den ena snibben igenom skåran, vips så har du en klenät. Häll olja i en gryta eller använd en fritös om du har en sådan. Fritera ca 30 sekunder på varje sida. Dom ska vara gyllene inte för mörka. Vänd sedan i socker . Ät och njut! Behöver fysas annars blir dom torra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kilu 3 januari 2014

    Kanongoda och lätta att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.