Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Siris födelsedagskaka

 
Skriv ut

Ett recept som min sambos mormor alltid gjorde åt honom då han fyllde år! Nu är hon gammal och hon tycker den har blivit lite svår. Receptet är gammalt och jag anger både mormors och mina mått så att ni själva kan prova er fram. Jag har gjort den en gång och känner att den kan bli bättre. Då omvandlade jag 1 glas till 2 dl men här har jag minskat glasen något och jag tror det blir bättre! Jag misslyckades totalt med glasyren - därför har jag skrivit den inom ((--)) Istället använde jag glasyren från Jörnskakan, som finns i min kokbok, då den påminner om mormors glasyr i den här kakan fast den är enklare. Jag anger antal glas inom parantes!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker och ägg vitt och pösigt. Koka ihop socker, kakao och grädde och rör ned chokladkrämen i smeten. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner även denna blandning i smeten.
  2. Grädda kakan i en rund form med löstagbar kant i 175 grader i ca 30 - 40 minuter.
  3. ((Glasyr: Koka ingredienserna under omrörning i 5 - 10 minuter. Kyl av glasyren genom att ställa kastrullen i kallt vatten och röra hela tiden tills den svalnat.))
  4. Dela kakan och lägg glasyren mellan. Pudra ev den färdiga kakan med florsocker före servering!
  5. Tips: Grädda smete som muffins och bred glasyren ovanpå de färdiga muffinsen!
  6. Det här blir nog kanske en utmaning även för er som är mer erfarna bagare än jag! Jag skulle vara sååå tacksam om ni som provar kommenterar receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.