Jättesmarrig banankaka som jag brukar göra med dinkelmjöl. Barnen älskar den här kakan! Vill man att kakan ska bli snuskigt god kan man dessutom slänga ner nonchalant brytna bitar av mörk choklad i smeten.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Mums filli babba säger jag bara! Den här kakan blev saftig fyllig och underbart god! Jag bytte ut 3 dl socker mot 2 dl och 1 dl fullkorns dinkelmjöl + 2 dl dinkelmjöl. Sedan hade jag i lite brytna bitar av mörk chocklad som du rekomenderade =) Tack för att du delade med dej av detta smarriga recept!
Helt klart jättegod kaka!
Jätte-god kaka hade bananer som va nästan på gränsen att hamna i soppåsen men blev super god Wiola
Underbar! Men passa ugnstiden, min var klar på mindre än en halvtimme!
Tack för ett jättebra recept. Gjorde kakan på jobbet o den var väldigt omtyckt.
Super god och saftig. Funkade fint att byta ut gräddfil/fil mot mjölk och i tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Jag hade choklad i min kaka, mums! säger jag bara.
Blir seg om den varit fryst, inte lika god längre.
Extremt god kaka!
Mycket god och saftig, precis som jag tycker en banankaka ska vara.
Tack för den bästa banankaka jag serverat! Har bakat den många gånger men först nu kommenterar jag. Saftig och utsökt. Brukar ha i 1 tsk kanel + ca 1 dl hasselnötter :) mums!
Jättegod! :)
Jättegod kaka. Den här gången ändrade jag lite så den blev mindre söt. Istället för 3 dl socker + 2 bananer tog jag 1 dl socker + 3 bananer. Istället för 3 dl mjöl tog jag 2 dl mjöl + 1 dl grovt hackade nötter (hasselnötter + mandel). När jag mosade bananerna hade jag i saften av en ½ lime. Bröade sen formen med kokos, det räckte med 35-38 min i ugnen, näst längst ner. Den blev lagom söt & väldigt saftig, höll sig saftig flera dagar! :) Tack för ett bra recept