Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors finaste äppelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett riktigt kalasrecept som ursprungligen kommer från populära Prinsessornas Kokbok. Boken kom ut 1929 första gången, men trycktes sedan i många upplagor. Bullarna med sin härliga äppelfyllning är godast om de serveras ljumma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt det bli fingervarmt 37°. Smula jästen i en bunke, blanda ner gräddeblandningen och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Ev behövs mera mjöl. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, tillsätt ev mera mjöl och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangel ca 30x50 cm. Skär kakan i fyrkanter ca 8x8 cm. Klicka äppelmos på varje fyrkant.
  4. Lägg en äppelklyfta på varje och strö över kanel. Pensla kanterna med äggvitan och vik in hörnen mot mitten. Ställ ut bullformar i papper eller aluminium på en plåt och lägg i bullarna. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  5. Vispa ihop äggula och mjölk och pensla bullarna med det. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 5-8 minuter tills de får fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solvik207 16 juli 2010

    Hej! Jag printade ut receptet för några dagar sedan och de var helt LJUVLIGA bullar... Tacka mormor för receptet/solvik

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.