- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Det här receptet kommer från mormor. Hon brukar alltid baka de här frallorna.
Instruktioner
- Smula jästen i en stor bunke.
- Smält smöret/margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt (37º).
- Häll lite av mjölken över jästen och rör om med en visp så att jästen löser sig. Blanda i resten av mjölken.
- Rör ner salt och socker.
- Blanda i mjölet 1 dl i taget. Blanda ordentligt med en elvisp med degkrokar. Degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig.
- Täck över med en bakduk och låt degen jäsa 30 min.
- Ta upp degen på en ren, mjölad bänk. Dela den i 16 eller 20 delar, beroende på om du vill ha större eller mindre frallor.
- Rulla dem till bullar i händerna. Ta lite mjöl i händerna om det skulle behövas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Platta till dem lite.
- Lägg bakdukar över dem och låt jäsa 45 minuter.
- Grädda i 225-250º i mitten av ugnen 8-10 minuter.
- Låt svalna på ett galler under en bakduk.
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oooh vilka supergoda frallor :) La en ostskiva på halva satsen innan jäsning och de blev oxå jättegoda. Dessa frallor ska finnas alla söndagar här hos oss :)
Jättegoda frallor, nästa gång kommer jag nog ha lite vallmofrö ovanpå. Tack för receptet.
Bakar dessa frallor två ggr i veckan....mmmm va goda:)
Hej Bakade dessa frallor här om dagen, vilket bra recept lättbakade och otroligt goda, kommer att baka dom flera gånger,
Mycket goda frallor! Tack för ett bra recept.
Kanon goa frallor,nu slipper jag att köra ner till bageriet.
Underbara frallor ,,,,,, lätt att baka och smakarunderbart
Kanonfrallor blev resultatet :) Ungarna åt som hästar ;-) Så det blir en laddning ikväll igen...Då ska jag ta i lite Grahamsmjöl :P Tack för kanon recept!!
Kanon bra frallor, blir nya ikväll
En mycket god fralla. Kan varmt rekommenderas. Högst betyg. Tack för ett bra recept.
Helt undeeerbaaraa! Hela familjen älskade dom. Tack för toppen recept!
Gjorde dessa till minestronesoppan igår. Helt underbart goda och lätta att göra. Får nog göra en ny omgång i morgon för det är inte många kvar nu! Tack för ett bra recept.
Kan man frys in?
Ja, det går jättebra att frysa in dem. De är godast om man äter dem inom 1 dygn eller fryser in dem så fort de svalnat.