Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors frallor

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det här receptet kommer från mormor. Hon brukar alltid baka de här frallorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke.
  2. Smält smöret/margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt (37º).
  3. Häll lite av mjölken över jästen och rör om med en visp så att jästen löser sig. Blanda i resten av mjölken.
  4. Rör ner salt och socker.
  5. Blanda i mjölet 1 dl i taget. Blanda ordentligt med en elvisp med degkrokar. Degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig.
  6. Täck över med en bakduk och låt degen jäsa 30 min.
  7. Ta upp degen på en ren, mjölad bänk. Dela den i 16 eller 20 delar, beroende på om du vill ha större eller mindre frallor.
  8. Rulla dem till bullar i händerna. Ta lite mjöl i händerna om det skulle behövas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Platta till dem lite.
  9. Lägg bakdukar över dem och låt jäsa 45 minuter.
  10. Grädda i 225-250º i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  11. Låt svalna på ett galler under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • dalatjej35 28 januari 2009

    Oooh vilka supergoda frallor :) La en ostskiva på halva satsen innan jäsning och de blev oxå jättegoda. Dessa frallor ska finnas alla söndagar här hos oss :)

  • Ackis 6 februari 2009

    Jättegoda frallor, nästa gång kommer jag nog ha lite vallmofrö ovanpå. Tack för receptet.

  • Bakamkt 11 februari 2009

    Bakar dessa frallor två ggr i veckan....mmmm va goda:)

  • celice 15 februari 2009

    Hej Bakade dessa frallor här om dagen, vilket bra recept lättbakade och otroligt goda, kommer att baka dom flera gånger,

  • EKC6150 4 mars 2009

    Mycket goda frallor! Tack för ett bra recept.

  • JG79 19 mars 2009

    Kanon goa frallor,nu slipper jag att köra ner till bageriet.

  • sparven49 5 maj 2009

    Underbara frallor ,,,,,, lätt att baka och smakarunderbart

  • swedalle 19 juli 2011

    Kanonfrallor blev resultatet :) Ungarna åt som hästar ;-) Så det blir en laddning ikväll igen...Då ska jag ta i lite Grahamsmjöl :P Tack för kanon recept!!

  • mmmatte 16 oktober 2011

    Kanon bra frallor, blir nya ikväll

  • flabban 19 februari 2012

    En mycket god fralla. Kan varmt rekommenderas. Högst betyg. Tack för ett bra recept.

  • zelma05 1 mars 2012

    Helt undeeerbaaraa! Hela familjen älskade dom. Tack för toppen recept!

  • jeanette_northbeach 16 mars 2012

    Gjorde dessa till minestronesoppan igår. Helt underbart goda och lätta att göra. Får nog göra en ny omgång i morgon för det är inte många kvar nu! Tack för ett bra recept.

  • sanna_andersson_58 12 februari 2014

    Kan man frys in?

  • saraforsblom 12 februari 2014

    Ja, det går jättebra att frysa in dem. De är godast om man äter dem inom 1 dygn eller fryser in dem så fort de svalnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.