Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors havrekakor i långpanna

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Satt och bläddrade i mormors handskrivna receptbok och hittade havrekakorna som är så goda. Jag gjorde en plåt i dag och tänkte dela receptet med er. De är lite smuliga men väldigt goda. Dessutom går de fort att göra och det blir bara en kastrull att diska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i stor kastrull. Låt svalna lite, blanda i havregryn, socker och hjorthornssalt.
  2. Ta en liten långpanna, cirka 20x30 och klä med bakplåtspapper. Häll i smeten och platta till den ordentligt så det blir kompakt.
  3. Grädda i 175 grader cirka 20 min tills havregrynen får en gyllenbrun färg. Ta ut, låt kallna lite och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.