Instruktioner
Koka och pressa den varma potatisen. Tillsätt mjöl, salt och ägg.
Koka sedan upp 3 L vatten med salt i.
Bryn bacon. Stek löken. Blanda lök och bacon samt krydda med svartpeppar och kryddpeppar.
Dela potatisdegen i två delar. Forma hälften av potatisdegen till en lång korv och dela i 6-8 delar. Gör en boll som du plattar ut till en potatisplätt. Lägg en msk fyllning på plätten och vik över locket. Forma en rund boll. Prova att koka den första bollen i det saltade vattnet för att se om den håller ihop. Tillsätt ev. 0,5 dl vetemjöl till degen vid behov.
När kroppkakan flyter upp till ytan är den klar!
Kroppkakorna gör sig bäst om de läggs i frysen för att sedan ätas vid ett annat tillfälle. De blir inte lika degiga då.
Kan värmas i ugn eller micro.
Ät och njut med lite skirat smör och lingonsylt till.