Rör degens margarin och strösocker vitt och smidigt. Tillsätt 1 1/2 äggula. Arbeta in mjölet snabbt och lägg degen att vila ca 1 timme i kylen.
Rör fyllningens margarin och strösocker vitt och pösigt. Vispa vitorna till ett lätt skum. Blanda margarinblandningen med de 3 1/2 äggulorna.
Rör ner gulorna en i sänder, blanda sedan smeten med den malda mandeln, bittermandelolja och sist de vispade vitorna.
Kavla ut den kylda degen eller platta ut den i en pajform med löstagbar botten eller annan tårtform.
Tryck upp degen längs formens kanter med mjölade fingertoppar. Försök göra kanterna så höga som möjligt. Fyll formen med mandelsmet. Vik med fingertopparna ner degen över fyllningen så att kanten ser bredare ut än den är. Nyp gärna ett litet mönster i kanten.
Grädda tårtan i 175º på nedersta falsen i 30-35 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Smält geléet och pensla det varmt över tårtans fyllning. Rör ut florsockret med lite vatten och bred glasyren över geléet när det stelnat.