Det här är skånska pepparkakor när de är som bäst!
Testa dem med en god ädelost, det är ljuvligt gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°. Ta fram matberedare och en bra våg. Mät upp sirap och farin direkt i kastrullen.
- Värm blandningen tills farinsockret smält och allt har en mjuk konsistens.
- Medan sirapslösningen svalnar till fingervärme, ta fram mixer och väg upp de torra ingredienserna. Kör först de torra ingredienserna i mixern därefter
sirapslösningen så att allt blandas. Låt nu degen kallna.
- När detta är klart så klickar du ut en stor msk på plåtar som är smörade och mjölade – inte bakplåtspapper. Se till att du har ca 10 cm mellan klickarna på plåtarna.
- Baka av i 180° i ca 10 min. Ta loss kakorna från plåtarna efter ca 3-4 min, och låt svalna. Lägg dem luftigt i en burk.
Publicerat den
23 november 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det inget smör eller margarin i degen?