- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Lite omständig att göra, men väldig god.
Instruktioner
- Smält margarinet eller smöret. Smula kexen däri, blanda. Häll i en form med löstagbar botten. Platta till.
- Blötlägg gelantinet i lite vatten några minuter. Krama ur och smält dem. Rör samman ost, äggulor därefter crème fraichen, vanilj, citron skal+saft.
- Häll försiktigt i den smälta gelantinet och rör runt. Vispa vitorna hårt. Blanda försiktigt i florsockret och vänd i ostmassan. Häll massan över kexen. Ställ kallt 1 dygn.
- Häll saften från bären och spä tills 2 ½ dl. Blanda i smält gelantin. Häll över den garnerade kakan. Ställ kallt igen.
- Man kan använda andra bär också.
Publicerat den
27 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar