Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors mjukostkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Lite omständig att göra, men väldig god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet eller smöret. Smula kexen däri, blanda. Häll i en form med löstagbar botten. Platta till.
  2. Blötlägg gelantinet i lite vatten några minuter. Krama ur och smält dem. Rör samman ost, äggulor därefter crème fraichen, vanilj, citron skal+saft.
  3. Häll försiktigt i den smälta gelantinet och rör runt. Vispa vitorna hårt. Blanda försiktigt i florsockret och vänd i ostmassan. Häll massan över kexen. Ställ kallt 1 dygn.
  4. Häll saften från bären och spä tills 2 ½ dl. Blanda i smält gelantin. Häll över den garnerade kakan. Ställ kallt igen.
  5. Man kan använda andra bär också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.