Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors mustiga prästlimpa

 
Skriv ut

Ett brödrecept som mättar många - blir 6 limpor! Ett ganska sött bröd som barnen säkert gillar också. Avnjutes med smör och en skiva prästost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält jästen med lite ljummet vatten (37 grader) sedan resten tillsammans med farinsocker. Rör ner salt och ägg. Blanda i rågsikten, tillsätt vetemjölet och arbeta tills degen släpper kanterna i bunken och blir smidig. Om du använder maskinassistent när du bakar så går det åt mindre mjöl. Tillsätt hellre mer mjöl efter första jäsningen om degen fortfarande kletar för mycket! Jäs med bakduk över i cirka 30 minuter.
  2. Baka ut och lägg 6 limpor i formar på två plåtar att jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Grädda på nedersta falsen i 30 – 35 minuter. Man kan pensla med vatten eller sirapsvatten när man tar ut bröden efter gräddningen om man vill. Svalna limporna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.