Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Pressgurka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Snabbt fixat till steken eller kotletten. Gör den gärna ett par timmar innan du ska ha den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel Blanda med salt i en skål. Lägg ett fat och en tyngd över i 30 minuter, häll av spadet.
  2. Gör en lag av ättiksprit , vatten, socker, Fin klippt persilja. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering. Tips när ni ska klippa periljan är att lägga den i ett glas och klippa där, så slipper man ha persilja överallt i köket :)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 9 augusti 2010

    Mmmmmmmmmmm blev jättegott. Vi åt den till stekt fisk och det gick jättebra. Kommer jag att göra fler gånger. Lena

  • SDMaya 15 augusti 2010

    Kul att du gillade det! Ett super bra recept och gott är det, passar till så mycket!

  • Cassiopeya 17 juni 2014

    Denna gjorde alltid mamma när jag var liten. En av mina favoriter. Tack för receptet! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.