Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors småfranska

 
  • Serverar: 20-24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

När det är fest i familjen har Mormor alltid bidragit med dessa frallor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i bunkern. Häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen är löst. Tillsätt salt, olja och nästan allt vetemjöl (spara 1-2 dl). Arbeta degen smidig (lättast i en hushållsassissent). Låt den jäsa övertäckt, 40-50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörj ugnsplåtar. Arbeta upp degen på bakbordet, rulla ut den till en längd. Skär denna i 20-24 bitar och forma varje bit till en slät sprickfri bulle. Jäs på smorda plåtar, täckt med bakduk, 30-40 minuter. Pensla med lättvispad äggvita och strössla över sesamfrön. Grädda i 250 grader 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.