- Serverar: 15 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mandelmassa, vaniljkräm och hallonsylt i en skrämmande bra kombination
Instruktioner
- Blanda mjölet, sockret, matfettet och äggulan till en smidig deg. Dela degen i 15 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
- Riv mandelmassan till garneringen i em matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Tillsätt äggvitorna och svart karamellfärg. Rör till en smidig smet.
- Fyll formarna till 2/3 med grönfärgad vaniljkräm.
Spritsa mandelsmeten i en krans runt formkanten.
Samla dem på en plåt eller ställ dem ugnsgallret och grädda bakelserna i nedre delen av ugnen i 200oC, ca 15min.
- Låt bakelserna kallna. Garnera med hallonsylt.
Koka ihop sockret och vattnet och pensla på mandeldegen.
- http://www.buu.nu
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar