Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors wienerstänger

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Dessa syltkakor bakade mormor alltid till födelsedagar, jul mm. Hallonsylten blir så härligt seg att man nästan tror att det är hallonkola som fyllning. Det finns liknande recept här på MK, men där ingår inte potatismjöl som ger dessa kakor en annan sprödhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda båda mjölsorterna med hjorthornssalt och florsocker i en stor bunke och tärna ner smöret i mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
  2. Dela degen i tre lika stora delar och rulla längder, ca 3 cm tjocka, och lika långa som en bakplåt, ca 40 cm.
  3. Lägg längderna på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en fördjupning längs med längderna och fyll med sylt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de är ljust guldgula.
  4. Rör samman glasyren, inte för tjock, och bred över sylten på längderna innan de har kallnat. Skär i sneda bitar, 2 ½-3 cm tjocka när glasyren har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • DoctorWho 8 juli 2011

    Så här blev de när jag bakade dem till min födelsedag i juni.

  • clara39 16 december 2013

    Jättebra recept.Spröda tack vare potatismjölet.Mina blev snyggare än dom på bilden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.