Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och solrosbröd i långpanna

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott bröd med rivna morötter och solrosfrön, jag brukar variera mjölsorterna efter vad som finns i skafferiet när baklusten faller på.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpanna och skär i 24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet i långpannan i 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • miastumpan 28 februari 2009

    Hej Detta receptet låter jätte gott och nyttigt. Ska prova baka det i morgon.

  • JohannaRydh 31 mars 2009

    Hej hej! Tänkte baka detta bröd idag, låter underbart! Men, kan man baka ut degen i två brödformar? Och ur lång tid tror du man ska baka av det då? Mvh Johanna

  • dyren 7 augusti 2009

    Detta bröd måste jag baka imorgon så jag kan bjuda på det på söndag. Ska ha 18-års fest för min son så det passar bra med ett stort bröd.

  • JohannaRydh 17 september 2010

    Underbart gott bröd som blivit en av familjens favoriter!! TACK!! :)

  • leolina 18 maj 2011

    gott!

  • sannawes 23 augusti 2011

    Jättegott! Jag önskar dock att jag hade tagit några teskedar salt i!

  • rimbostina 2 oktober 2011

    Oj så gott brödet blev. Det ska bakas flera gånger.

  • gerdann 17 mars 2012

    Jättegott bröd. Snabbt och enkelt att baka.

  • Catte77 6 oktober 2013

    Enkelt och gott!

  • sanlin 3 april 2014

    Såå gott! Såå enkelt! :)

  • mmarabou 7 december 2014

    Ska det inte vara salt i?

  • Forsen 7 december 2014

    Visst kan man tillsätta 1/2 - 1 tsk salt om man vill, men jag tycker det funkar utan också, som allt annat inom mat/bak en smaksak :) Hälsn.Anna

  • 1951 16 december 2014

    Enkelt och mycket gott.Full pott från oss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.