Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och fetaostpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Goda smakkombinationer i en härlig paj! Bjud den som tillbehör eller som ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  4. Ansa och koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter, tills de känns mjuka. Låt svalna och halvera eventuellt de större morötterna på längden. Ansa och strimla purjolöken.
  5. Fördela morötter, purjolök och smulad fetaost i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills fyllningen är gyllene och har stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.