Goda smakkombinationer i en härlig paj! Bjud den som tillbehör eller som ensamrätt.
Instruktioner
- Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Ansa och koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter, tills de känns mjuka. Låt svalna och halvera eventuellt de större morötterna på längden. Ansa och strimla purjolöken.
- Fördela morötter, purjolök och smulad fetaost i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills fyllningen är gyllene och har stannat.
Publicerat den
22 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar