Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och linssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morotssoppan är fylld med naturliga nyttigheter och smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken och rödlöken. Skala och skiva morötterna. Hetta upp oljan i en kastrull på hög värme och lägg i vitlök och lök. Fräs cirka fem minuter tills löken är brynt. Tillsätt currypasta och fräs cirka en minut under omrörning tills den börjar dofta.
  2. Tillsätt morötter och fräs kort under omrörning. Tillsätt buljong, tomatpuré och linser. Koka upp och låt sjuda cirka 30 minuter tills morötterna är mjuka.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa, i omgångar om det behövs. Mixa grovt så att soppan fortfarande innehåller bitar av morötter.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och smaka av med peppar. Tycker du att soppan är för tjock späd ut den med mer buljong. Rör ner persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.