Morotssoppan är fylld med naturliga nyttigheter och smakar underbart.
Instruktioner
- Hacka vitlöken och rödlöken. Skala och skiva morötterna. Hetta upp oljan i en kastrull på hög värme och lägg i vitlök och lök. Fräs cirka fem minuter tills löken är brynt. Tillsätt currypasta och fräs cirka en minut under omrörning tills den börjar dofta.
- Tillsätt morötter och fräs kort under omrörning. Tillsätt buljong, tomatpuré och linser. Koka upp och låt sjuda cirka 30 minuter tills morötterna är mjuka.
- Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa, i omgångar om det behövs. Mixa grovt så att soppan fortfarande innehåller bitar av morötter.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och smaka av med peppar. Tycker du att soppan är för tjock späd ut den med mer buljong. Rör ner persiljan och servera.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar