Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och pumpascones

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dinkelmjöl, morötter och pumpakärnor gör dessa scones lite nyttigare än originalet. Lyxigt värre! Servera dem nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, rivna morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt yoghurten. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Dela degen i fyra delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  5. Servera nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.