Morots- och russinbröd

Ett annorlunda tebröd, snabbakat, saftigt och fiberrikt! Brödet är ett nyttigare och kanske roligare alternativ till scones.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
1-3 msk råsocker
2½ dl (1 stor) riven morot
1 dl russin
2½ dl lättfil
Lättmjölk till pensling
Smör eller margarin till formen

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 bitar
Visningar:
1484
Sparat:
18

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål bakform, ca 20 cm i diameter, med matfett.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare. Blanda ner socker, den rivna moroten och russinen. Blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig, inte längre.

Stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle. Lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar. Pensla med lättmjölk.

Grädda i 25-30 minuter tills en nedstucken degsticka känns torr. Låt svalna på ett galler. Lägg över en bakduk om du vill ha en mjuk skorpa på brödet och låt det ligga utan duk för att få en hård skorpa.

LIKNANDE RECEPT

Russinbröd recept
av anead
över 2 månader
av irko
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ica86
över 2 månader
över 2 månader
av LillaJa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.