Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbiffar med svartrot

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hejsan! Jag var sugen på något nytt och med svartrot som jag inte tillagat eller smakat tidigare. Matberedaren är en köksmaskin som jag har så mycket nytta av. Kunna använda till att göra mald mandel med till exempel. Mycket bra!Smaksättningen på biffarna kan man variera så klart efter tycke och smak. Under tiden jag gjorde dem kom jag på att nästa gång ska jag ha i solroskärnor och sen vill jag testa att smaksätta dem med curry en annan gång. Hoppas du gillar dem! Ha det bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en ugnsfast form.
  2. Skölj morötter och svartrötter noga och skala potatisarna. Finriv morötter, svartrötter och potatis. Matberedaren passar utmärkt till det. Häll i en bunke.
  3. Mal sötmandeln. Matberedaren gör ett utmärkt jobb här med faktiskt. Blanda i kolonjifröna. Detta hälls i morotsblandningen. Tillsätt äggen och kryddorna (efter smak) blanda väl till en smet.
  4. Skölj med kallt vatten av en stor tallrik. Att ha ytterst lite kallt vatten på tallriken gör att biffarna inte fastnar.
  5. Forma smeten till ungefär 12 biffar och lägg på tallriken. När biffarna formas kramas överflödig vätska ur. Vätskan sparas.
  6. Bryn biffarna aptitligt gyllenbruna och lägg sedan över dem i den smorda ugnsformen. Häll den sparade vätskan jämnt fördelat över biffarna formades.
  7. Stek dem färdiga i ugnen 10 minuter.
  8. Njut av dessa till vad du tycker passar! Jag åt dem med en fräsch sallad med feta ost! Jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.