Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

(6 kommentarer)  
Morotsbröd Morotsbröd
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta brödet har en strykande åtgång här hemma både hos de stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i det ljumna vattnet.
  2. Blanda samman mjöl och salt i en skål. Riv morötterna och blanda ner dem och olivoljan i degspadet. Rör sedan ner mjölblandningen i despadet och knåda samman till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 40 minuter.
  3. Smöra och mjöla två bakformar 1½ liters.
  4. Knåda degen och dela den i två bitar. Lägg bitarna i brödformarna. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader. Efter jäsning pensla med en blandning av äggula och lite vatten.
  5. Strö till sist på lite flingsalt. Grädda bröden i 40-50 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • tova-68 3 februari 2012

    Smakade mycket gott! Lagom saltsmak!

  • Linna5 3 februari 2012

    Jättegott bröd! Jag behövde lite mera mjöl än 12 dl, och nästa gång ska jag vara mera generös med flingsaltet ovanpå, det är sååå gott med den smakbrytningen. :)

  • Arneperola 25 februari 2012

    jätte gott

  • katbeghan 26 februari 2012

    Bakade detta brödt i går kväll. Hade det till frukost. Supergott! Nog det godaste brödet jag själv har bakat! Extra plus är att det är mycket billigt att baka. Saftigt och gott med morötter, kommer garanterat at bakas flera gånger. En klar 5 av mig! Passar på att lägga med en bild av baket :-)

  • katbeghan 26 februari 2012

    Använda förresten vetemjöl av fullkorn istället för vanligt vetemjöl, fick ha i något mera mjöl...

  • Chinoise 1 mars 2013

    Hade inga morötter hemma men hade ett stort äpple...så rev ner 200g av det istället. Det blev supersaftigt och jättegott:) Ska prova originalreceptet idag;) Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.