Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd i form

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt och glutenfritt bröd som passar perfekt till frukost eller om brytbröd till soppan. Pryder också sin plats på festbordet. Skär i rutor och servera med goda ostar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop vatten, jäst och honung så att jästen och honungen löser sig. Tillsätt majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl, salt, pofiber och psylliumfröskal under vispning. Riv moroten och rör ner den i degen.
  2. Häll degen i en låg ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Strö solroskärnorna över degen. Låt jäsa i 1½ timme.
  3. Grädda brödet i 225 graders varm ugn i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.