Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd i form (formbröd)

(7 kommentarer)  
Morotsbröd i form (formbröd) Morotsbröd i form (formbröd) Morotsbröd i form (formbröd)
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bland de bästa bröden jag bakat på enbart rågsikt. Viktmått i receptet, enbart rågsikt, bakas i form. Det blir samma bröd varje gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 C
  2. Skala och riv morot fint totalt 200 g. Blanda morot, vatten, jäst, och margarin i assistentens kärl, tillsätt salt och sirap när allt löst sig och häll sedan på nästan allt mjöl. Låt maskinen knåda till en smidig deg, tillsätt mera av mjölet om det behövs, degen skall bli smidig och fast.
  3. Spraya degen med vatten, jäs i ca 40 minuter täckt med handduk.
  4. Smöra två formar, tag upp degen och knåda den smidig. Dela i två delar och forma/knåda bitar som passar i formarna. Spraya med vatten, jäs i ca 40 minuter.
  5. Spraya med vatten igen. Grädda på nedersta falsen ca 25 min. Använd provsticka, när inget kletigt fastnar på stickan är brödet klart. Låt svalna på galler under handduk. (låt det verkligen svalna, skär inte i varm limpa just för dessa bröd)
  6. Brödet går bra att frysa i skivor, det behåller sin saftighet.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • EmmiEmmi 14 november 2010

    Jättegott, jag tog rödbetor istället för morötter och det blev minst lika gott

  • klotet 14 november 2010

    Ska vattnet värmas till 37 grader?

  • beca 2 februari 2011

    Hej Tänkte testa ditt bröd men undrar om vattnet ska värmas till 37 grader och marg smältas eller ska det vara kallt? Tacksam för svar.

  • maxxess 2 februari 2011

    Jag knådar degen i maskin, det värmer upp degen, så jag brukar normalt alltid ha rumstemp. på ingredienserna när jag bakar i maskin.

  • mlfahl 29 september 2011

    Bakade brödet idag och det blev jättegott! Var lite fundersam att det skulle vara vatten och inte mjölk i men det fungerade väldigt bra med vatten. Det är inte sista gången som jag bakar detta bröd utan det kommer att bakas ofta!

  • Anderstam 3 mars 2012

    Tackar & Bugar för ett suveränt bröd. Hej och Hå vad det jäste, men resultatet blev toppen. Kul champinjonform på skivorna. Bifogar en bild ifrån kvällens övningsbak. :-)

  • Petrisen81 21 januari 2013

    Så gott bröd! Kommer att bakas ofta, maken åt så knapparna sprätte i byxorna ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.