Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd krav

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott nyttigt lättlagat bröd till vardags ock fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i 37 gradigt vatten i assistenten.
  2. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt cocosfett, salt, sirap och dom rivna morötterna.
  3. Tillsätt linfrö och mjölet, men spar lite till utbakningen.
  4. Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
  5. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig.
  7. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
  9. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Skorpis 29 september 2009

    Hej, det är lät gott. Måste prövas!! MEN, ska cocosfettet vara smält eller fast?? Tacksam för svar! :)

  • Skorpis 7 oktober 2009

    Brödet var verkligen supergott!! Tack för ett bra recept. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.