Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med linfrö

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Supergott matbröd som pga penslingen av sirap får en lite söt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt olivoljan, sirapen och de rårivna morötterna.
  3. Blanda därefter ner linfröna och mjölsorterna. Arbeta degen i ca 4 minuter.
  4. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 minuter.
  5. Täck därefter bunken med en bakduk och låt degen vila ca 45 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Dela den i två lika stora bitar och forma dem till släta längder.
  7. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och pricka dem med en gaffel.
  8. Låt jäsa ca 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 200 grader. Grädda morotsbröden ca 35 minuter.
  11. Blanda samman sirapen och vattnet. Ta ut bröden och pensla dem med blandningen. Ställ in dem i ugnen igen och grädda ytterligare ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Loulou3 8 september 2010

    Väldigt gott bröd! Saftigt, luftigt och mjuk! En klar 5:a!!! Hade 10 dl lantbrödsmjöl. Smeten blev kletig och svårt att bara "forma till längder". Därför använde jag två 1.5L oljade formar. Funkade hur bra som helst!

  • Loulou3 8 september 2010

    Obs! Skrev fel innan: Använde 11 dl lantbrödsmjöl istället!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.