Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med solroskärnor

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Saftigt och gott matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
  4. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • Cina78 4 juni 2008

    Detta bröd är supersmarrigt. Nästan ännu bättre dagen efter! Örtsaltet är ett måste på bröden!

  • Maahl 8 maj 2009

    Mycket saftigt och gott. Håller sig fint till dagen efter. Örtsaltet var gott ovanpå, tror jag ska pröva med flingsalt nästa gång.

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Morotsbröd är ju så gott, ett stort + för solroskärnorna. Örtsalt, flingsalt själv kör jag mkt med himalayasalt, jag är väl lurad av marknadskrafterna, men det ÄR gott. ja poängen då, gott o nyttigt, kan bara bli 5p. Lennart.

  • lovisingen 26 oktober 2009

    Yummy!

  • leolina 2 januari 2010

    gött

  • Birgitta-7 28 oktober 2010

    Fantastiskt gott morotsbröd som är omtyckt av både oss äldre som barn och barnbarn. Det är verkligen roligt när man hittar något som går över generationerna och blir lika älskat av alla.

  • Cassiopeya 5 januari 2011

    Jösses vilket gott bröd! Och vilken smidig och lättjobbad deg. Gjorde frallor av degen istället för ett stort bröd. Mycket goda. En riktig fempoängare :D

  • lena4 31 januari 2011

    Supergott blev det. Perfekt till soppan idag. Kommer att baka det fler gånger.Betyg 5 från oss.

  • engel79 3 februari 2011

    Kanongott!! Klar 5:a från mig o kommer absolut att bakas igen=)

  • Josses 16 februari 2011

    Nu har jag gjort dessa för andra gången! Hoppas de blir lika goda denna gång, jag gjorde en liten Kajsa Varg-variant på degspadet. Hade för lite mjölk hemma så jag tog det som fanns i kylskåpet, en dutt mjölk, en dutt jordgubbsyogurth, en dutt a-fil och en dutt vatten. Blandade vetemjöl special, rågsikt och lantbrödsmjöl. Gjorde en dubbelsats naturligtvis och de jäste nåt otroligt både i bunken och på plåten, de ser smarriga ut. Familjen får testa i kväll. men första gången var det en klar 5:a så jag tror nog det blir det i dag också.

  • Usee 3 november 2011

    Bakade detta morotsbrödet idag, det blev jättegott. Gjorde frallor av degen istället, och det blev ca 10st. Kommer göra dubbel sats nästa gång. ;)

  • Cassiopeya 11 januari 2012

    Detta bröd bakas ofta här hemma. Idag blev det bakat med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare men fortfarande väldigt gott! Gjorde fyra mindre bröd denna gång.

  • Cassiopeya 11 januari 2012

    Bakade dessa idag igen, fast med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare, lika gott :P

  • Elaine--85 4 december 2013

    Supergott! Jag bakade det till två limpor i brödform. Det blev 20 skivor per limpa som funkade perfekt att rosta. Med 1 msk rapsolja istället för smöret blev det dessutom bara 85 kcal per skiva (jmf med köpt rostbröd som innehåller ca 130 kcal, mättat fett och tillsatt gluten).

  • Bappi 2 december 2014

    Vad gjorde jag för fel? Kan det ha varit det fina rågmjölet eller ... Tunna och lite degiga, nej detta blev inte bra/ kram

  • Bappi 5 oktober 2015

    Gör man rätt så blir det bra också :-) Denna gång så följde jag recept exakt och med allt utom örtsalt. Jättegott flera ggr *tack* /kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.