Instruktioner
Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
Mycket uppskattat och lätt att baka. Blev en succé på buffebordet. Saftigt och gott.
Suveränt gott och smidigt bröd! Jag blandade också i lite solroskärnor och det gjorde inte smaken sämre!
Jättegott bröd, både saftigt och mättande. Och det gör ju inte saken sämre att det är nyttigt också : )
Mycket gott bröd. Mjukt och saftigt. Hade i linfrön och tog lite andra mjölsorter än vad som angavs i receptet men det fungerade bra det med!!
Testade detta bröd idag, fast med hälften vetemjöl/grahamsmjöl, väldigt gott och enkelt! Högsta betyg från oss, ett bröd vi definitivt kommer baka igen :D
Saftigt, lätt att baka och gott!