Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd i långpannan.

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Gott och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • wilma08 14 juni 2008

    Mycket uppskattat och lätt att baka. Blev en succé på buffebordet. Saftigt och gott.

  • JenCa 4 augusti 2008

    Suveränt gott och smidigt bröd! Jag blandade också i lite solroskärnor och det gjorde inte smaken sämre!

  • bissingen 4 februari 2009

    Jättegott bröd, både saftigt och mättande. Och det gör ju inte saken sämre att det är nyttigt också : )

  • sanma 4 oktober 2009

    Mycket gott bröd. Mjukt och saftigt. Hade i linfrön och tog lite andra mjölsorter än vad som angavs i receptet men det fungerade bra det med!!

  • Cassiopeya 7 november 2011

    Testade detta bröd idag, fast med hälften vetemjöl/grahamsmjöl, väldigt gott och enkelt! Högsta betyg från oss, ett bröd vi definitivt kommer baka igen :D

  • Jenniewe 7 mars 2012

    Saftigt, lätt att baka och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.