Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med havregryn

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supersmaskigt bröd som man kan göra både limpor och frallor av

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg havregryn i 5 dl mjölk några timmar innan det är dags att baka, gärna kvällen innan. Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt i en bunke. Smält margarinet och blanda med mjölken, värm till 40 grader (ENDAST MED TORRJÄST!)
  2. Blanda ihop havregryn, mjölblandning, morötter och vätska och arbeta tills det blir en smidig deg. Sätt på ugnen på 230 grader.
  3. Baka ut med en gång och låt jäsa utbakat på plåt i ca 25 minuter. Nagga med gaffel precis innan de ska in i ugnen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  5. Låt svalna på galler med bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.