Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbullar med solros- och pumpakärnor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Goda saftiga bullar som görs på ett lite annorlunda vis. Bullarna är ett litet mellanmål, bra utflyktsmackor och jättegoda med ost. Godast nybakade, men frys in dem och värm i ugnen när du behöver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Blanda ljummet vatten och smält smör och se till att det är 37 grader. Rör i salt, honung, hackade aprikoser och mjölet, lite i taget. När degen släpper lätt från bunkens kanter kan du ta ut den på mjölad bänk och knåda den smidig. Lägg över en ren handduk och låt jäsa i ca 1 timme.
  2. Gör en stor grop i mitten av degen och knäck i ett ägg, lägg i rivna morötter och solros- och pumpakärnor, rör om lite innan du blandar degen genom att hacka ihop den med en degskrapa eller stor kniv, om och om igen. Samla samman och fös ihop allt i mitten och hacka upprepade gånger tills degen är genomblandad. Knåda och forma till en stor boll. Låt degen jäsa igen i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Baka ut ca 15 ganska stora bullar. Pensla med ett ägg och grädda omkring 15 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.