Goda saftiga bullar som görs på ett lite annorlunda vis. Bullarna är ett litet mellanmål, bra utflyktsmackor och jättegoda med ost. Godast nybakade, men frys in dem och värm i ugnen när du behöver.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Blanda ljummet vatten och smält smör och se till att det är 37 grader. Rör i salt, honung, hackade aprikoser och mjölet, lite i taget. När degen släpper lätt från bunkens kanter kan du ta ut den på mjölad bänk och knåda den smidig. Lägg över en ren handduk och låt jäsa i ca 1 timme.
- Gör en stor grop i mitten av degen och knäck i ett ägg, lägg i rivna morötter och solros- och pumpakärnor, rör om lite innan du blandar degen genom att hacka ihop den med en degskrapa eller stor kniv, om och om igen. Samla samman och fös ihop allt i mitten och hacka upprepade gånger tills degen är genomblandad. Knåda och forma till en stor boll. Låt degen jäsa igen i 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Baka ut ca 15 ganska stora bullar. Pensla med ett ägg och grädda omkring 15 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på ett bakgaller.
Publicerat den
2 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar