Tar inte lång tid att baka då degen får jäsas långsamt i kylskåp under natten och på morgonen gräddas bullarna. Familjens favorit frukost!
Instruktioner
- Smula jästen tillsammans med saltet tills jästen har löst sig.
- Tillsätt honung, smör, kesella, mjölk och morötter.
Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
Jag använder assistent.
- Klä långpannan med bakplåtspapper, platta ut degen ända ut i kanterna.
- Skär 24 rutor med en kniv, mjöla ytan och täck med handduk.
- Ställ in långpannan i kylskåpet över natten, ca 10-15 timmar. Ta ut bullarna och låt jäsa färdigt i rumstemperatur under tiden som ugnen blir varm.
Gräddas i nedersta delen tills bullarna fått en fin gyllne färg, ca 25 minuter i 200 grader.
- Lägg bullarna på galler, ta bort bakplåtspapperet och låt det svalna lite innan rutorna bryts i sär.
- Njutes med lite smör eller marmelad eller en bit ost, eller bara som de är!
- Går mycket bra att frysa.
Publicerat den
18 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och enkelt frukost bröd, Bara man kommer ihåg att göra degen kvällen innan.