Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotscheesecake med ädelost och valnötter

 
Skriv ut

Otroligt god cheesecake med härliga smakkombinationer. Gör gärna kakan en dag i förväg så hinner smakerna "gotta" till sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär morötterna i mindre bitar och finfördela i en matberedare. Bryt brödskivorna och låt dem smulas med till rätt grov konsistens. Häll i det avsvalnade smöret och mixa ihop.
  2. Klipp ett bakplåtspapper till en rundel med formens innermått (använd en form med löstagbar kant) och lägg i botten, smöra kanterna. Tryck ned bröd- och morotsmassan i botten på formen. Ställ i kylen i minst 1 timme.
  3. Karamelliserade morotsstrimlor: Skala och strimla morötterna fint med kniv eller ett zestjärn. Eller gör lite bredare strimlor med en potatisskalare. Koka upp vatten och socker och lägg i strimlorna. Låt dem koka i ca 2-3 minuter eller tills de börjar bli genomskinliga. Fiska upp strimlorna och låt dem rinna av på ett papper.
  4. Koka upp sockerlagen igen och låt den koka tills den tjocknar. Rör ner morotsstrimlorna igen, lägg på lock, ta av från plattan och låt svalna. Fiska upp strimlorna och låt överflödig sockermassa rinna av genom en sil. Lägg ut strimlorna särade på ett bakplåtspapper för att svalna innan du lägger dem på cheesecaken. Strimlorna går att spara i kylen i en plastburk i minst 1 vecka.
  5. Mixa färskost och ädelost i en matberedare. Fördela ostmassan över bröd- och morotsbottnen och ställ in i kylen i minst 1 timme igen. Ta ut kakan ur formen och lägg upp på ett fint fat. Garnera med valnötskärnor och karamelliserade morotsstrimlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.