Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfalafel med rasande röd sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Falafel i all ära, men varför inte låta söta morötter bidra med färg och smak? Tillsammans med en sötsyrlig sallad och en kall yoghurtsås blir detta en höjdarrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Morotsfalafel: Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Släng ner i en matberedare och mixa fint. Häll ner i en skål. Riv morötterna. Finhacka lök och vitlöksklyftor. Blanda ner bland kikärterna tillsammans med olivolja, majsstärkelse, spiskummin och salt. Forma till avlånga järpar och stek gyllenbruna i lite olja.
  2. Rasande röd sallad: Halvera körsbärstomaterna. Skär rödlöken i tunna klyftor. Halvera granatäpplet och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéerna med en kniv. Om du inte orkar med det finliret kan du bara skära fruktköttet i mindre bitar. Sprid ut salladen på ett fat. Fördela tomater, rödlök, grapefrukt och granatäpple över. Pressa över lite av grapefruktsaften. Salta och peppra.
  3. Servera salladen tillsammans med den nystekta morotsfalafeln och en klick yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.