Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfrallor

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott och saftigt frukostbröd med massor av fibrer. Receptet innehåller väldigt mycket fibrer. Vill man ha det lite mer luftigt och inte lika fibrigt kan man utesluta linfröna och ersätta en del av fullkornsmjölet med fin malet dinkelmjöl eller vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervarmt och lös upp jästen i det. Tillsätt honung, morötter, havre- och vetekross, samt linfrön. Rör om. Tillsätt mjölet och oljan lite i taget och arbeta till en deg. Degen ska vara ganska lös och fastna lite i fingrarna när du tar i den. Arbeta med maskin på hög hastighet i 4 minuter. Tillsätt saltet mot slutet och se till att det fördelar sig jämnt i degen. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter, eller tills den nått dubbel storlek.
  2. Dela degen i 4 delar och knåda dem lätt på mjölat bakbord. Rulla till längder. Dela varje längd i 6 bitar och forma till runda, lite platta, frallor. Lägg på plåtar, pudra lite mjöl på dem och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen i god tid på 225° och ställ gärna en ugnsform med vatten i botten på ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.