Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsgratäng med grillad kyckling och senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morötterna får smak av parmesan, Och extra sting av senap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Tillsätt parmesan, oreganoblad och olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem runt om i en gryta med olivoljan. Efterstek under lock ca 5 min.
  3. Ta upp filéerna och lägg dem på morotsbädden. Tillaga ytterligare ca 10 min. Kycklingfiléerna är färdiga vid 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.
  4. Smula ner buljongtärningen i grytan. Tillsätt senap och vatten. Sjud 1-2 min. Servera gratängen med kycklingen och såsen. Garnera med oregano.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.