Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella

 
Skriv ut

En nylagad gratäng till påskskinkan (naturligtvis även till julskinkan) är verkligen underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Skala och skiva morötter, potatis och lök. Skala och finhacka vitlöken. Varva rotfrukter, lök och vitlök i en smord ugnssäker form.
  2. Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Repa och strö över rosmarinen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut formen. Strö över ströbröd. Skär mozzarellan i bitar och strö över. Tillaga ytterligare ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.