En morotskaka som har en fyllig botten och en krämig god philadelphiaostglasyr.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
2. Tillsätt de rivna morötterne tillsammans med det smälta smöret. Rör om till en jämn smet.
3. Vispa sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i smeten. Häll över det i en smord långpanna och låt det grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
4. Glasyren: Smält smöret och rör sedan ner resten av ingredienserna till en jämt och slät glasyr. Bred ut den över kakan då den har svalnat.
- Strö lite kokos över kakan, som garnering.
Publicerat den
30 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god! Den blev dock lite tunn så nästa gång ska jag prova att ha en mindre plåt :)
Jo den är verkligen jättegod ! Okej de låter som en bra idé =)
Denna blev en succè när jag tog med till jobbet och bjöd :) Gjorde den i mindre form. Tänk på att den behöver längre tid i ugnen då.
Hej! Jag har precis fått färdigt en supergod morotskaka, tuse tack för receptet :)