Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är en variant av rulltårta med morot, kanel och ingefära i smeten och sedan en fyllning med Philadelphiaost. Smakar som en len och fin morotskaka men tar endast ca 30 minuter att sno ihop. Perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulltårtebotten: Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. vänd sedan försiktigt ner den finrivna moroten. Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt tills smeten är slät.
  2. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter. Tag ut rulltårtan ur ugnen och vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Om bakplåtspapperet sitter hårt kan man lägga en fuktad handduk över en stund så släpper den fint sedan.
  3. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser och bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något! Rulla ihop från långsidan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bimoden 18 september 2011

    Mycket god variant av "morotskaka"! Gick snabbt att baka och blev väldigt uppskattad av mina gäster! Gittan

  • Suss83 24 juli 2013

    Jättegod variant på morotskaka! Mycket uppskattad och så enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.