- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Mycket god och enkel kaka som är nyttigare än andra sockerkakor eftersom den innehåller olja istället för margarin eller smör samt att den innehåller mandel eller nötter och morötter.
En mycket god morotskaka som du även kan göra med lågt GI (se tips).
Instruktioner
- Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.
- Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
- Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
- Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
Häll ner oljan i smeten.
- Ta fram en bunke och blanda kanel, eventuellt ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
- Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
- Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
- Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
- Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt eventuellt citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.
- Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bästa morotskakan någonsin!
Jättegod!
DEN ÄR SÅ GOD!!!!!!!
Fick lite rivna morötter över efter middagen, så då "slängde" jag ihop denna. Det blev sååå gott!!
Jättegod.. Fick mycket beröm av väninnorna :-) och så enkel att göra i matberedaren!!
Godaste morotskakan någonsin, har fått mycket beröm. Men jag tar alltid dubbelt så mycket glasyr på :)
Såå god ! Garnerade med inlagda mandarinklyftor. Bjöd mina föräldrar som trodde att jag hade köpt den på kondis
mmm, jättegod. Jag garnerade med frysta vinbärsklasar.
suveränt god, kommer göra den fler gånger
Jätte god, tack för receptet
Vad for slags olja?
Jättegott. Lite för god, den försvann aldeles för snabbt.
Bjöd på den när jag fyllde år, mycket uppskattat!
Fantastisk! Jag tog lite mer färskost å lite mindre florsocker, och rev dessutom citronskal över glasyren. Det blev kanongott. Receptet till kakan är bäst, otroligt saftig! Ska göra morotskakemuffins av den här smeten till jul... Tack för receptet! =)
Super god morotskaka!!!! Barnen åt som dom vore tokiga!! Första gånger jag bakar och har ätit morotskaka.. Den kommer att göras flera ggr till!! Dubblade färskosten och hade i limesaft och rev lite av skalet ovanpå, snyggt och gott blev det! Tusen tack för receptet!!
Godaste morotskakan jag ätit fanken vad saftig o god!Prova om ni inte gjort det!
Godaste morotskaka jag någonsin ätit!!!Prova om ni inte gjort det...
Helt fantastisk morotskaka. Då jag är nötallergiker tar jag bort nötterna men den blir otroligt god ändå. tack för ett super gott och enkelt recept som jag använder ofta.
makade lite konstigt blev helt brun och ful fastän jag följde receptet... är det säkert att man ska ha olja i?
gjorde åter igen o kanongo, så saftig :) delade den o la halva glasyren i mitten, smaskens. Tackar för ett kanonrecept.
Nu har jag bakat morotskakan flera gånger med samma fantastiska resultat! Verkligen ett toppenrecept som för högsta betyg av mig. Jag dekorerade med rivna morötter och det blev fint.
Kan bara instämma, jag har gjort enligt det här receptet många gånger och det är helt klart det bästa receptet på morotskaka jag har provat.
försvinnande god =)
Super god.
kan man göra dessa i muffinsformar ist?
Såååååå underbart goood morotskaka. Alla på mötet tyckte den var supergod o ville ha receptet. Ett xtraplus att den är enkel att göra i matberedaren. 5 höga poäng får du ifrån mig // Miaria
Supergod! Det blir ditt recept jag kör i fortsättningen, tack ska du ha. Fem glada stjärnor av mej.
Jättegod och enkel i och med att den kan göras i matberedaren. Dock är 45 min för länge för min spis, där funkar 35 min bättre, men det är ju väldigt individuellt.
super god
Jättegod!
Sååå enkel och såååå god! Succe' på festen!
Jättegod särskilt för att Signe har gjort den delat o lagt hälften fyllning emellan o vackert dekorerat med hallon