Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka Morotskaka
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Mycket god och enkel kaka som är nyttigare än andra sockerkakor eftersom den innehåller olja istället för margarin eller smör samt att den innehåller mandel eller nötter och morötter. En mycket god morotskaka som du även kan göra med lågt GI (se tips).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.
  2. Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
  3. Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
  4. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp. Häll ner oljan i smeten.
  5. Ta fram en bunke och blanda kanel, eventuellt ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
  6. Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
  7. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
  8. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
  9. Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt eventuellt citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.
  10. Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (32)

  • Okänd 13 oktober 2008

    Bästa morotskakan någonsin!

  • Avantasia 22 februari 2009

    Jättegod!

  • zofnil0619 12 mars 2009

    DEN ÄR SÅ GOD!!!!!!!

  • baccis 13 mars 2009

    Fick lite rivna morötter över efter middagen, så då "slängde" jag ihop denna. Det blev sååå gott!!

  • Jess25 25 mars 2009

    Jättegod.. Fick mycket beröm av väninnorna :-) och så enkel att göra i matberedaren!!

  • linetsky 8 april 2009

    Godaste morotskakan någonsin, har fått mycket beröm. Men jag tar alltid dubbelt så mycket glasyr på :)

  • isacca 11 april 2009

    Såå god ! Garnerade med inlagda mandarinklyftor. Bjöd mina föräldrar som trodde att jag hade köpt den på kondis

  • MissBi 17 maj 2009

    mmm, jättegod. Jag garnerade med frysta vinbärsklasar.

  • gottgris 3 juni 2009

    suveränt god, kommer göra den fler gånger

  • FreddansRecept 2 juli 2009

    Jätte god, tack för receptet

  • Vesth 16 november 2009

    Vad for slags olja?

  • annabroe 28 november 2009

    Jättegott. Lite för god, den försvann aldeles för snabbt.

  • iokaste 3 december 2009

    Bjöd på den när jag fyllde år, mycket uppskattat!

  • capital_jay 7 december 2009

    Fantastisk! Jag tog lite mer färskost å lite mindre florsocker, och rev dessutom citronskal över glasyren. Det blev kanongott. Receptet till kakan är bäst, otroligt saftig! Ska göra morotskakemuffins av den här smeten till jul... Tack för receptet! =)

  • millas 8 januari 2010

    Super god morotskaka!!!! Barnen åt som dom vore tokiga!! Första gånger jag bakar och har ätit morotskaka.. Den kommer att göras flera ggr till!! Dubblade färskosten och hade i limesaft och rev lite av skalet ovanpå, snyggt och gott blev det! Tusen tack för receptet!!

  • Ninni84 14 januari 2010

    Godaste morotskakan jag ätit fanken vad saftig o god!Prova om ni inte gjort det!

  • Ninni84 14 januari 2010

    Godaste morotskaka jag någonsin ätit!!!Prova om ni inte gjort det...

  • Matelina 1 april 2010

    Helt fantastisk morotskaka. Då jag är nötallergiker tar jag bort nötterna men den blir otroligt god ändå. tack för ett super gott och enkelt recept som jag använder ofta.

  • erikdanielsson 19 augusti 2010

    makade lite konstigt blev helt brun och ful fastän jag följde receptet... är det säkert att man ska ha olja i?

  • saragu 6 oktober 2010

    gjorde åter igen o kanongo, så saftig :) delade den o la halva glasyren i mitten, smaskens. Tackar för ett kanonrecept.

  • Sussilo56 23 oktober 2010

    Nu har jag bakat morotskakan flera gånger med samma fantastiska resultat! Verkligen ett toppenrecept som för högsta betyg av mig. Jag dekorerade med rivna morötter och det blev fint.

  • Annapanna82 23 mars 2011

    Kan bara instämma, jag har gjort enligt det här receptet många gånger och det är helt klart det bästa receptet på morotskaka jag har provat.

  • mulle640 3 april 2011

    försvinnande god =)

  • frida06 5 maj 2011

    Super god.

  • malllan 19 juni 2011

    kan man göra dessa i muffinsformar ist?

  • Miaria 25 november 2011

    Såååååå underbart goood morotskaka. Alla på mötet tyckte den var supergod o ville ha receptet. Ett xtraplus att den är enkel att göra i matberedaren. 5 höga poäng får du ifrån mig // Miaria

  • Mumsfilibabba2 26 november 2011

    Supergod! Det blir ditt recept jag kör i fortsättningen, tack ska du ha. Fem glada stjärnor av mej.

  • Agneta55 29 januari 2012

    Jättegod och enkel i och med att den kan göras i matberedaren. Dock är 45 min för länge för min spis, där funkar 35 min bättre, men det är ju väldigt individuellt.

  • janit 19 oktober 2012

    super god

  • bakaekul 5 februari 2013

    Jättegod!

  • annahedina 4 april 2013

    Sååå enkel och såååå god! Succe' på festen!

  • Margareta Alsbjer 15 augusti 2019

    Jättegod särskilt för att Signe har gjort den delat o lagt hälften fyllning emellan o vackert dekorerat med hallon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.