Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma

(12 kommentarer)  
Skriv ut

Saftig och välsmakande. Det räcker bra med kanel som smaksättning om man vill det. Själv gillar jag kardemumma väldigt mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i rivna morötter.
  2. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke.
  3. Grädda i 175 grader i ca: 12-15 minuter ( kanske längre) beroende på hur stor långpanna du har. Jag gräddade i 13 minuter.
  4. Låt sen kakan svalna.
  5. Gör glasyren så här: Blanda ihop allt till glasyren för hand, tag sen elvispen och vispa till en slät kräm. Smaka av den och tillsätt ev. mer vaniljsocker.
  6. Bred krämen över kakan och strö på kokos. Skär i lagoma rutor.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • yve00 5 juli 2009

    supergod

  • spjuvis 30 juli 2009

    Tack för detta recept! Kakan är helt underbart god!

  • tina85 25 februari 2010

    Den absolut godaste morotskakan jag ätit! Får helt klart högsta betyg!

  • fredericahissa 20 mars 2010

    Supergod morotskaka!!!

  • asma 13 maj 2010

    Jätte bra recept! Kakorna uppskattades av alla

  • Ariel 17 september 2010

    Riktigt god! :)

  • guwi 19 februari 2011

    Jättegod kaka :) Har letat efter ett bra recept på morotskaka i långpanna och nu har jag hittat ett.

  • aliice 4 december 2011

    Verkligen jättegod morotskaka... saftig och mjuk, och kardemumman och kanelen i kombination med glasyren... MMmmmm...

  • aliice 4 december 2011

    Fantastiskt god! Kardemumman och kanelen gjorde sig jättebra till glasyren, och kakan var såååå saftig och go :) MMMmmm...

  • AnastasijaT 23 maj 2012

    super god kaka! fick dock gör dubbel sats på glasyren för att det skulle täcka hela kakan

  • Matresan 14 juni 2012

    Kanongod kaka :-)

  • sessa79 7 november 2012

    Jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.