Saftiga morotsrutor med krämig citronfrosting.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.
- Vispa smör och färskost luftigt med en elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan. Dra i den med en gaffel för att få ett randigt mönster.
Publicerat den
11 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar