Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med citronfrosting

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Saftiga morotsrutor med krämig citronfrosting. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.
  4. Vispa smör och färskost luftigt med en elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan. Dra i den med en gaffel för att få ett randigt mönster.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.