Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslåda

(1 kommentar)  
Skriv ut

Vanlig på julbordet i Finland. Rårivna morötter ger en fräschare smak och luftigare konsistens än kokta, som annars är vanligt att använda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset mjukt i vattnet, häll av ev. överflödigt vatten och tillsätt mjölken och de rårivna morötterna.
  2. Smaksätt, undvik för mycket sirap då morötterna är söta i sig.
  3. Tillsätt de uppvispade äggen och det smälta smöret.
  4. Häll upp i en eller flera formar, gräddningstiden anpassas efter formens storlek 30 min-60 min vid 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hnord 12 oktober 2009

    Hej! Den här lådan gjorde jag i dag och det blev jättegott. Bra idé med rårivna morötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.